Dit ben ik

Ik ben Mathijs van Eeten, journalist. Nee, ik heb mijn opleiding journalistiek nog niet afgerond, maar journalist ben je toch al vanaf het moment dat je journalistiek werk verricht? Dat doe ik al een tijdje – daarom deze blog!

Een soort portfolio
Deze blog vormt een mooi centraal archief met daarin de hoogtepunten van de start van mijn carrière in de journalistiek. Het werk waar ik het meest trots op ben, krijgt hier een tweede leven en al het werk onder het kopje Vrije Ruimte verschijnt in originele vorm op deze blog.

Volg hier wat ik doe, heb gedaan en zie wat ik kan! Ik hoop dat je er van kunt genieten en zelfs nog wat opsteekt van de inhoud.

©2017, Maartje Groenen.

Over mij
Geboren in Zoetermeer, 26 mei 1995.

Scholing
2014 – heden Journalistiek (HBO, voltijd), Fontys Hogescholen, Tilburg
2011 – 2014 Redactioneel Medewerker (MBO-4), Grafisch Lyceum, Rotterdam
2007 – 2011 VMBO-T, Praktische stroom, Vrijeschool, Den Haag

Werkervaring in de media
Vanaf augustus 2016 – Verslaggever bij 3voor12 Tilburg
September 2015 – november 2015 Stage bij de regioredactie van AD/Haagse Courant
September 2013 – mei 2014 Stage bij kijkradioprogramma Debby en haar Mannen, Omroep West
September 2012 – mei 2013 Stage bij communicatieafdeling Vakbond voor Burger- en Defensiepersoneel

Specialiteit
Popjournalistiek, interviews en recensies.

Waarom journalistiek?
Daar kwam ik zelf achter op de middelbare school. Van kleins af aan schreef ik al verhaaltjes. Spannende avonturen waren dat! Maar op de middelbare school werd ik gegrepen door een niet te bevredigen nieuwsgierigheid. Niet alleen naar de feiten, waar je snel op uitgekeken raakt, maar met name naar ‘het verhaal daar achter.’

Ik ging online en in boeken opzoek naar informatie en kwam erachter dat je die leuk kon maken door het leuk op te schrijven. Giet het in de juiste vorm en het niet te versmaden! Begrijp me niet verkeerd, een verhaal dat zichzelf overschreeuwt is irritant. Het zijn de kwaliteit van het verhaal en het enthousiasme van de verteller die het verhaal goed maken. Tijdens mijn studie Redactioneel Medewerker, leerde ik daar professioneel mee om te gaan. Tot op de dag van vandaag leer ik verder, want stilstand is achteruitgang.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.